Zoals met alles in de wereld zijn ook vakantie onderworpen aan trends. In 2016 hebben we bijvoorbeeld de glamping ontdekt en ook vakantie vieren onder de locals spreekt ons allemaal erg aan. Zetten deze trends zich door de komende jaren of zijn er nieuwe trends? En waar gaan we in mee en welke trends laten we liever links liggen?

Uit onderzoek blijkt:

Yoga en hardlopen

60 procent van de respondenten zegt wel in te zijn voor nieuwe vakantietrends. De gezonde vakantie blijkt het helemaal te gaan worden deze zomer. Zo’n 18 procent wil zijn vakantie graag spenderen aan de conditie van het lichaam en de gezondheid van de geest. Denk aan yoga op het strand en hardlopen in de bergen. Het lichaam en geest compleet ‘reinigen’ en weer fris en fruitig terugkeren is populair in 2015.

Locals

Het logeren bij locals blijkt ook enorm populair te zijn geworden. 16 procent van de respondenten geeft aan hier wel wat voor te voelen. Een groeiend aantal reizigers vindt het interessant om bij de lokale niet alleen een kijkje te nemen maar ook te ontdekken hoe zij leven, eten en werken. Er zijn steeds meer aanbieders die je de mogelijkheid geven om bij locals te overnachten. Het is niet alleen heel erg leuk, maar ook een stuk goedkoper. Je ontdekt de echte mooie onontdekte plekjes en het massatoerisme gaat aan je voorbij.

Verrassingsreizen

Ook verrassingsreizen waarbij de reiziger niet weet waar hij uiteindelijk terecht zal komen zijn in trek. Die onverwachte momenten zijn vaak het leukst. Ben je avontuurlijk ingesteld dan zijn dit misschien wel de leukste reizen. Je hoeft niet van te voren avonden te besteden aan het uitstippelen van de reis en je weet wat je mee moet nemen, omdat je voorafgaand aan je reis wel een weerbericht krijgt toegestuurd van je reisbureau.

Foodcation

Een kleiner percentage, 10 procent, geeft aan echt voor het eten op vakantie te gaan, de zogehete foodcation. Ontdek alle lokale delicatesses en eet dingen die je nooit voor mogelijk hield.

Camping

Maar Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als de camping helemaal buiten beschouwing blijft. 40 procent geeft aan niet vatbaar te zijn voor vakantietrends en gewoon lekker naar de camping gaan. Niks vakantietrend, geef ze maar gewoon een tent! En wie echt geen afscheid kan nemen van de tent, maar wel mee wil doen met de trend, gaat gewoon naar een glamping in Italië, Portugal of in Spanje!