Als u een echt watermens bent, dan weet u natuurlijk dat Friesland de plek bij uitstek is om even lekker onbekommerd te varen.

De verschillende meren en kanalen maken het mogelijk om een lekker lang weekend of een midweek het water op te gaan. Een jacht huren Friesland is dan ook een leuke optie.

Heerlijk ontspannen varen op een luxe jacht

Er zijn meerdere plekken en havens in Friesland van waaruit u verschillende vaarroutes kunt afleggen door het prachtige Friese waterlandschap. De luxe jachten zijn voorzien van alle gemakken die het dagelijkse leven aangenaam maken en een beetje extra. U kunt zelf van tevoren aangeven hoe lang u het jacht wilt gaan huren. Een jacht huren Friesland is ook de ideale gelegenheid om met uw collega’s erop uit te trekken.

Het comfort van een jacht

De jachten die tegenwoordig te huur zijn, zijn voorzien van een moderne keuken, badkamer en toilet. Ook kan er op de meeste jachten ontspannen tv gekeken worden, wanneer u toe bent dan even wat anders dan naar het water kijken. Met lekker weer kunt u heerlijk genieten van de zon op het dek van het jacht. De boten zijn zeer goed geïsoleerd, zodat u met kouder weer ook lekker comfortabel in het jacht kunt zitten.

Geen vaarervaring en toch varen

Verschillende verhuurmaatschappijen van luxe motorjachten in Friesland hebben een deal gesloten met de landelijke organisatie Schippers Start hulp. Hierdoor is het mogelijk te varen op een jacht zonder een vaarbewijs. Uiteraard is het wel zo dat een instructeur voordat u gaat varen, precies uitlegt hoe de boot werkt. Hij legt u de werking van de apparatuur uit en hoe u moet navigeren op een boot. Ook zal er het een en ander over aanleggen en afmeren verteld worden door deze instructeur. De kosten van de huur zijn meestal niet inclusief liggelden en tolgeld. Bij de meeste bruggen en sluizen moet een bedrag betaald worden om door te kunnen varen. Als u alles goed geregeld heeft kunt u heerlijk ontspannen gaan varen met vrienden, collega’s of uw familie. Op het water komt u weer helemaal tot rust en kunt u alle kanten op in het prachtige Friesland.