Comfortabel rondreizen in de ruige ongerepte natuur en wilde dieren in hun eigen omgeving bekijken.

Niet vanachter grote stalen hekken, zoals in de meeste dierentuinen in Nederland. Hoe mooi ook aangelegd, het is en blijft een omheind gebied met veel bezoekers, speciaal daarvoor ontworpen, dus helaas niet zoals in de echte natuur. Ik probeer mij dan voor te stellen wat een giraffe daarvan vindt, of een grote gorilla, of een tijger. En, eerlijk gezegd, dan begrijp ik die Bokito heel goed. Ik zou ook niet de gehele dag in een hok willen verblijven om door bezoekers bekeken te worden. Absolute frustratie ten top!

Zebra

Waar op safari

De uitdaging is uiteraard “waar ik op safari wil gaan”. Want ook voor safari-vakanties zijn de mogelijkheden enorm. Er is voldoende keus aan landen en regio’s waar je op safari kan gaan, maar als ik op safari ga, dan bedoel ik ook echt op safari. Bij voorkeur ergens waar nog niet zo veel mensen op safari zijn geweest en de natuur nog ongerept is. Want ook aan die vele bezoekers wennen die wilde dieren en is het direct al minder natuurlijk. Misschien is dit niet helemaal correct, maar dat is mijn persoonlijke mening, dus als ik er mijn zuurverdiende spaargeld aan ga besteden, dan wil ik er ook wat moois voor terug! Het liefst een mooie vakantieherinnering die ik nooit meer zal vergeten. Er is één land waar ik dan het liefste heen zou vliegen.

Safari in Tanzania

Het Afrikaanse land Tanzania, daar gaat mijn voorkeur naar uit! Want dit land met zijn ongerepte natuur is nog niet echt het land waar duizenden mensen een safari boeken. Dus ik vermoed dat ik hier de natuur nog in zijn meest pure vorm kan bekijken. Hoe fantastisch zou het zijn om een jachtluipaard een impala te zien pakken, of een groep tijgers een gnoe, net op het moment dat ik in de buurt ben. Of een kudde zebra’s die aan het drinken zijn aan een oever, omdat ze dorstig zijn terwijl ik in een comfortabele jeep langs rijd. Al schuddend over slecht begaanbare wegen, of iets wat op een weg moet lijken. Dat lijkt mij echt fantastisch, een droom!

Jachtluipaard

Helaas blijft het de komende tijd nog wel even bij het verlangen naar een mooie safari reis. Dus ga ik maar weer surfen op het internet op om me te verheerlijken aan de mooiste wildlife foto’s en safari filmpjes!