U bent van plan om een vakantie te boeken binnen Europa? Of het nu om de wintersport of de zomervakantie gaat, Oostenrijk heeft het echt allemaal.

Oostenrijk

Oostenrijk geografisch

Oostenrijk is een republiek en is een binnenstaat en is gelegen in midden Europa. De buurlanden van Oostenrijk zijn Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Italië en Slovenië. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Oostenrijk ligt in de Alpen. De officiële taal in Oostenrijk is Duits. Tolvignet Gaat u op vakantie naar Oostenrijk met de auto en wilt u rijden op de Oostenrijkse autobanen, dan is vanaf Tirol een tolvignet verplicht. Deze tolvignetten zijn aan de grens in de buurlanden en in Oostenrijk zelf bij de meeste tankstations te koop. U kunt ook voorafgaand aan uw vakantie een tolvignet kopen bij de ANWB in Nederland.

Oostenrijk tijdens de winter

Boek eens een wintersport vakantie naar Oostenrijk. Tijdens de winter is Oostenrijk een gewoonweg een plaatje om te zien. Witte dennenbomen, witte dalen en witte bergen. Wandelen in de bergen en genieten van het mooie uitzicht. Voor de jonge en oude wintersporter heeft Oostenrijk alles in huis. Denk eens aan skiën, rodelen, langlaufen en snowboarden, zowel voor gevorderden als voor beginners. Er zijn gigantisch veel pistes en deze zijn lang en ruim. Oostenrijk is beroemd om de gezellige après ski. Feesten in de authentieke skihutten en bars direct naast de pistes, begint soms al tijdens het skiën. De gezelligheid die de traditionele berghutten uitstralen zijn dan ook erg verleidelijk te noemen. Er is muziek, traditionele drankjes en de mensen zijn vrolijk. Als het wat drukker wordt, kruipen de mensen zonder problemen iets dichter tegen elkaar aan. Oostenrijk Tirol is het meest bekende en favoriete wintersportgebied. Oostenrijk Karinthië is de nummer twee favoriet. En ben je een liefhebber van kerstmis? Kijk dan eens bij kerstreizen Oostenrijk.

Oostenrijk tijdens de zomer

Boek ook eens een zomervakantie naar Oostenrijk en zie Oostenrijk ook eens van een andere kant dan tijdens de wintersport. U kunt genieten van de schone Oostenrijkse natuur en de accu weer helemaal opladen. Oostenrijk heeft alle mogelijkheden in huis voor een afwisselende vakantie voor jong en oud. U kunt de bergen wandelend verkennen, maar ook te paard, op de  fiets of op de boot. Het hele gezin kan op zijn eigen manier de mooie Oostenrijkse natuur verkennen. De grote verscheidenheid van de Oostenrijkse landschappen zijn uniek in Europa. De bergen, de bossen,  de dalen en de mooie meren liggen hier letterlijk naast elkaar. Bovendien zijn de meren zo schoon dat het water gedronken zou kunnen worden. Bent u een golfer en in het bezit van uw GVB? Oostenrijk heeft maar liefst 175 golfbanen, waarvan er veel gepositioneerd zijn in de bergen. Oostenrijk heeft dus alle ingrediënten in huis voor een geslaagde vakantie voor het hele gezin, jong en oud. Bent u inmiddels overtuigd? Bezoek dan de website van Berg en Meer en boek een zomervakantie of wintersport Oostenrijk.

*Vergeet niet een reisverzekering af te sluiten! Wij wensen u een goede reis en een prettige vakantie!