Tanzania is het land van de verrassing, verwondering en uitdaging. Wie aan Tanzania denkt, noemt de imposante Kilimanjaro, de vermaarde Ngorongoro krater en de jaarlijkse trek van wilde dieren als absolute hoogtepunten. En voor wie even wil bijkomen van alle indrukken, is een trip naar de witte stranden van Zanzibar een openbaring.

Tanzania heeft alles te bieden. Het imposante Oost-Afrikaanse land heeft vele nationale parken die uniek zijn in de wereld en het bezoeken meer dan waar zijn. Met Tanzania ontdekt u het echte Afrika. De Serengeti biedt niet alleen indrukwekkende savannes en boslandschappen maar ook de wereldberoemde Ngorongoro krater en het Masai Mara reservaat. Een bezoek aan deze inheemse nomadenstam mag niet ontbreken op uw reis. Hetzelfde geldt voor de jaarlijkse grote migratie, oftewel de grote trek van de gnoes in Oost-Afrika tussen Masai Mara en de Merengeti. Een ongeëvenaard schouwspel.

Big Five

In Tanzania staat u oog in oog met de Big Five. De olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel leven in het wild en zijn tijdens een van de vele schitterde safari’s te bewonderen. Tanzania is het land van uitersten. De Kilimanjaro is de grootste berg van de wereld. Deze te beklimmen is een onvergetelijke ervaring.

Rondreis

Een rondreis door Tanzania is een ontdekkingstocht van cultuur en natuur. Het landschap is even schitterend als gevarieerd. Van oneindige woestijnsteppen en omvangrijke savannes tot feeërieke meren en ontzagwekkende bergpartijen. Noem een dier en u komt het tegen in Tanzania. Gazellen, antilopen, giraffen, hyena’s, nijlpaarden en zebra’s. Zonnig Zanzibar biedt veel meer dan hagelwit zandstrand. De koraalriffen herbergen vele soorten veelkleurige vissen.

Lodges

Tijdens uw rondreis kunt u overnachten in de mooiste luxe lodges met een typisch Afrikaanse inrichting. Ook is het mogelijk is een luxe privé villa Tanzania te verblijven. Deze lodges zijn eigenlijk een luxe hotel gesitueerd midden in de rimboe, zodat u de wild life nog meer kunt beleven vanuit uw Tanzania lodge.

Rivieren

Tanzania staat ook bekend om zijn gigantische rivieren, die een grote invloed hebben op de prachtige en veelzijdige flora en fauna in dit Oost-Afrikaanse land. De Rufuji-rivier, Ruaha-rivier en Tarangire-rivier bieden imposante waterstromen met even machtige krokodillen en andere wildwaterdieren. Bovendien zijn de oevers van deze rivieren de favoriete plaats van vele honderden vogelsoorten.

Tanzania is een veelzijdig land waar u ogen en oren tekort komt. Hofland Expeditions is gespecialiseerd in reizen Tanzania en helpt u graag om uw droomtrip waar te maken. U vindt bij ons een exclusieve reis naar uw wens, waarbij u de spannende geheimen van Tanzania zult ontdekken.